Salade Niçoise, een klassieke Franse salade

Salade Niçoise, een klassieke Franse salade

Salade Niçoise, een klassieke Franse salade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten

1 krop sla
150 gr aardappelen
4 tomaten
1 ui
1/2 paprika
100 gr sperziebonen
3 eieren
200 gr tonijn, blik
5 eetl. olijfolie
1 theel. mosterd
1 eetl. azijn
2 eetl. peterselie
zout & peper
eventueel enkele zwarte olijven en wat ansjovisjes

Bereiden

Kook de aardappelen en sperziebonen net gaar.
Kook de eieren in 11 minuten hard en laat ze afkoelen.
Maak de sla schoon.
Laat de tonijn uitlekken.
Snij de tomaten, ui, aardappel, paprika en ei in dunne plakjes.
Snij de bonen in stukjes van 2 cm.

Leg in een grote slaschaal alles laag om laag.

Roer van de olijfolie, azijn, mosterd, zout & peper en peterselie een sausje en schenk deze over de salade.
Garneer voor liefhebbers eventueel met zwarte olijven en of ansjovis. Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus